To crack or not to crack? Behold the question!

Να κρακάρει κανείς ή να μην κρακάρει; Ιδού η απορία!

Με το κρακ φυσικά εννοώ για όσους δεν καταλαβαίνουν το σπάσιμο/πειρατικό υλικό για το pc ή και κονσόλες.
Τι είναι το κρακ λοιπόν; Το κρακ είναι με απλά λόγια όταν πειράζουμε κάποια αρχεία ενός προγράμματος για να το κάνουμε να λειτουργήσει παρακάμπτοντας το κλείδωμα που έχει ώστε να μην το τρέχουν άτομα που δεν το έχουν αγοράσει. Υπάρχουν κρακ και κρακ εκεί έξω, μερικά είναι “καλά” κρακ, εννοώντας ότι δεν θα προξενήσουν κάποιο πρόβλημα στον Η/Υ μας αλλά γενικά η όλη ιστορία είναι παράνομη και υπάρχουν και μερικά κρακ που περνάνε μέσα στο pc ιούς, malwares, cryptolockers, rootkits και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί!

Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στην θέση του καθενός για το τι ανάγκες έχει αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι: Υπάρχουν σελίδες εκεί έξω που μπορείτε να πάρετε αυθεντικά Windows 10 pro και Office 2019 pro plus με 3 και 12 ευρώ. 15 ευρώ στο σύνολο και έχετε αυθεντικά windows και office χωρίς κρακ και άλλο παράνομο λογισμικό!

Ναι υπάρχουν και σε αυτές τις γκρίζες αγορές κίνδυνοι και φυσικά ΔΕΝ μπορεί μια εταιρεία να αγοράσει αυτού του είδους τα κλειδιά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για έναν ιδιώτη, στο σπίτι του, για προσωπική χρήση με 15 ευρώ μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Υπάρχει όμως και η άλλη λύση!

GNU/Linux!

Πάνε οι εποχές που το Linux ήταν δύσκολο/δύσχρηστο και έπρεπε να ξέρει κανείς να δουλεύει το τερματικό πολύ καλά για να κάνει τα πιο απλά πράγματα!
Σήμερα υπάρχουν διανομές Linux όπως πχ το Manjaro που πραγματικά δεν χρειάστηκε ποτέ να ανοίξω τερματικό για να κάνω απλή δουλειά γραφείου!
Με Linux ένα pc, ακόμα και παλιό, είναι πιο γρήγορο και ασφαλές. Σίγουρα θέλει μια μικρή περίοδο προσαρμογής γιατί το Linux δεν είναι Windows και ίσως να μην είναι συμβατό με μερικά προγράμματα πχ Office 2019/Adobe premier κτλ αλλά υπάρχουν εναλλακτικές που μπορεί να μην είναι τόσο καλές όσο τα original προγράμματα αλλά τουλάχιστον κάνουν την δουλειά τους!
Αααα! Είπα ότι το GNU/Linux είναι δωρεάν; Δεν το είπα αλλά, ναι, ναι! Δεν χρειάζεται να πληρώσετε μία για να το αποκτήσετε!

Μονομάχος
Μονομάχοςhttps://e-arena.gr
Comfuzio is a gamer since very young age, ahead of his era and Hellenic society in general.He is also very funny and informative!

Latest articles

Related articles