Τα χειρότερα antivirus του 2019

Στον μοντέρνο κόσμο της πληροφορικής ένα antivirus είναι ένα μεγάλο “MUST”.
Σε αυτήν εδώ την λίστα θα δούμε μερικά από τα χειρότερα antiviruses που υπάρχουν εκεί έξω ή μάλλον μέσα στα PC σας!
Πριν ξεκινήσω αυτήν την λίστα του τρόμου θα πρέπει να αναφέρω ότι η πρώτη γραμμή άμυνας του Η/Υ σας είστε εσείς οι χρήστες! Αν εσείς είστε μπετόστοκοι και κατεβάζετε ότι βρεθεί μπροστά σας και πατάτε “NEXT” σε όλα….καλά να πάθετε! Ναι ναι, καλά διαβάσατε! Πάθατε ότι σας άξιζε και δεν υπάρχει κανένας να κατηγορήσετε και να δείξετε με το δάκτυλο παρά μόνο ο εαυτός σας!

Ας περάσουμε λοιπόν στο ζουμί!
Αν στο PC σας έχετε ένα από τα παρακάτω τραγικά antivirus -και το έχετε πληρώσει και από πάνω- ετοιμαστείτε για πανικό!
-NOD32 by ESET Ο Βασιλιάς του “το PC σας είναι καθαρό” αλλά το βλέπετε ότι σέρνεται και δεν πάει γενικά καλά.
-360 Total Security Καθαρό adware/bloatware, δεν έχει λόγο ύπαρξης, σαν το NOD32 και αυτό θα σας λέει ότι όλα είναι καλά αλλά δεν θα είναι.
-Norton Παλιά καραβάνα από τα χειρότερα A/V που υπάρχουν εκεί έξω.
-McAfee Μια από τα ίδια με το Norton!
-Symantec Απλά σκουπίδι!

Υπάρχουν και πολλά άλλα ντεμέκ Antiviruses εκεί έξω που δεν τα ξέρει η μάνα τους και δεν είναι antiviruses αλλά κεκαλυμμένοι ιοί.
Παρακάτω μια λίστα με τα πιο καλά A/V https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/ αν το A/V σας δεν είναι μέσα σε αυτήν την λίστα ή είναι και είναι στην δικιά μου λίστα….βγάλτε το με όποιον τρόπο και όποιο κόστος!

Backup backup backup! Να το λέμε όσες φορές χρειάζεται. Τα δεδομένα σας ΔΕΝ είναι ασφαλείς αν τα έχετε σε ένα και μόνο μέρος! Περάστε τα σε εξωτερικό δίσκο, σε DVD ή στο cloud. Για μένα περάστε τα παντού για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τι κάνετε τώρα αν έχετε κάποιο από αυτά τα σκουπίδια; Προσπαθήστε να το απεγκαταστήσετε. Πολλά από αυτά τα A/V είναι πόνος για να τα ξεφορτωθείτε πράγμα που δηλώνει και την φύση αυτού του λογισμικού, δηλαδή ότι δεν είναι για καλό αλλά για κακό.
Μερικές από αυτές τις εταιρίες πχ η McAfee δίνουν εργαλεία για την αφαίρεση του A/V.
Αφού το ξεφορτωθήκατε ήρθε η ώρα για να βάλετε κάποιο άλλο, πχ Kaspersky Internet Security και MalwareBytes μαζί και τα 2. Εναλλακτικά το windows defender που έρχεται με τα windows 10 έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι πάρα πολύ καλό και δεν το πληρώνετε εξτρά.
Στον Chrome ή τον FireFox περνάμε και ένα Plugin που λέγεται uBlock Origin για να μας κόβει τις διαφημίσεις, από τις οποίες πολλές φορές περνάνε διάφοροι ιοί και malwares.

Να το πω όμως και πάλι, backups και εσείς είστε το Α και το Ω της ασφάλειας του Η/Υ και των δεδομένων σας. Εσείς είστε η πρώτη γραμμή άμυνας!
Δεν βάζουμε ποτέ σπασμένο antivirus για να μας προστατέψει (έλεος!) και αποφεύγουμε γενικά το πειρατικό λογισμικό. Πολλά -αν όχι όλα- crack για τα προγράμματα περιέχουν ιούς, keyloggers, malwares, rootkits, cryptologgers, cryptominers κτλ.
Και πολλά προγράμματα μπορείτε να τα βρείτε αυθεντικά σε πολύ καλές τιμές από greyzone markets τα οποία έχουν μεν ένα μικρό ρίσκο αλλά αν πάρετε πχ το office 2019 με 11 ευρώ αντί για 550 και κλειδώσει μετά από 2 χρόνια και δώσετε ξανά άλλα 11…δεν είναι και τόσο μεγάλη ζημιά!
Αν είστε πάλι εταιρία, όλα αυθεντικά με τιμολόγιο, δεν γίνεται αλλιώς!

0 0 votes
Article Rating
Μονομάχος
Μονομάχοςhttps://e-arena.gr
Comfuzio is a gamer since very young age, ahead of his era and Hellenic society in general.He is also very funny and informative!

Latest articles

Related articles

1 Comment

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments