Γιατί δεν θα πάρω Nintendo Switch

Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να γράψω μερικά πράγματα για την Nintendo και το Switch και το γιατί νομίζω ότι δεν θα πιάσει αλλά πάντα κάτι με έπιανε και το ξεχνούσα.

Σήμερα λοιπόν είπα να γράψω το γιατί δεν θα αγοράσω το Switch, δεν θα γράψω να μην το αγοράσετε οι αναγνώστες του blog μου γιατί πολύ απλά δεν θα σας κάνω κουμάντο στο πορτοφόλι σας ούτε και θα σας υποδείξω τι να σας αρέσει και τι όχι.
Σε αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος, ότι δείτε σε αυτό το άρθρο είναι καθαρά και μόνο δική μου άποψη. Τώρα αν υπάρχουν και άλλοι που ταυτίζονται με μένα (ή εγώ με αυτούς) είναι άλλο θέμα.
Αν περιμένετε γλυκόλογα και χάδια στ’αφτιά καλύτερα να μην διαβάσετε το άρθρο καθόλου. Η αλήθεια είναι πικρή και θα σερβιριστεί ωμή και σκέτη.
Εντάξει; Πάμε παρακάτω!

 

 

  1. Τιμή;
    Τσουχτερή. Δεν χωράει να πω και άλλα. Για μια συσκευή που βγαίνει στην αγορά σήμερα στα (324 χωρίς παιχνίδι) με ανταγωνιστές το XBOX ONE S(223ευρώ με παιχνίδι) και το PS4(241 χωρίς παιχνίδι & 329 με παιχνίδι) / PS4 Pro (397 χωρίς παιχνίδι) είναι πάρα πολλά για τα specs της.

  2. Χαρακτηριστικά κονσόλας / Specs

    NINTENDO SWITCH VS PS4 AND XBOX ONE – SPECS AND GRAPHICS

    Εδώ βλέπουμε το τι υλικό τρέχει η κάθε μια από της κονσόλες αυτής την γενιάς.

    Feature Switch Xbox One PS4
    CPU: Cores 4x ARM Cortex A57 8x AMD Jaguar 8x AMD Jaguar
    CPU: Clock speed 1020MHz 1,750MHz 1,600MHz
    GPU: Cores 256 Nvidia CUDA 768x AMD Shaders 1152 AMD shaders
    GPU: Docked speed 768MHz 853MHz 800MHz
    GPU: Undocked speed 307.2MHz N/A N/A
    HDR No? Yes (One S) Yes
    Memory 4GB 8GB 8GB
    Storage 32GB flash (microSD-expandable) 500GB HDD 500GB HDD
    Physical game formats Game Card Disc Disc
    USB ports 2x USB2, 1x USB3.0 3x USB 3.0 2x USB 3.1 (gen1)
    Video output HDMI HDMI HDMI (HDR supported)
    Audio ports None Optical Optical
    Networking ports None Gigabit Ethernet Gigabit Ethernet
    Power consumption Unknown ~125W ~140W

    Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Και δεν είναι καν το PS4 Pro στην λίστα ή το Scorpio! Δεν υπάρχει κατηγορία που να μην είναι πίσω το Switch σε σχέση με τον ανταγωνισμό!
    Στην Nintendo μάλλον δεν έχουν επαφή με το ημερολόγιο και δεν ξέρουν τι έτος έχουμε και το τι υπάρχει εκεί έξω.
    Υπάρχει μια μερίδα κόσμου, μικρή ή μεγάλη αδιάφορο για εμένα, που θα πει ότι τα specs δεν παίζουν ρόλο αλλά οι τίτλοι. Εδώ θα έρθω και θα πω κάνετε ΛΑΘΟΣ. Μέγα ΛΑΘΟΣ το να μην έχεις καλό υλικό (HardWare) όταν μάλιστα το πληρώνεις και τόσο ακριβά, να πω ότι το switch έπαιζε στα 199 με τίτλο θα έλεγα εντάξει, ναι σωστό γιατί πήρες σε σωστή αναλογία τιμής/απόδοσης αυτό που πλήρωσες. Αλλά τώρα 324 ευρώ + 60 ένα παιχνίδι + 60 ο pro controller (γιατί τα Joy-Cons είναι για παιδάκια) πάμε στα 444 (+/- ανάλογα που το πάρει κανείς, μεταφορικά κτλ). Στα 444 ευρώ είναι πιο ακριβό και από το PS4 Pro με τίτλο!

  3. On-line?
    Say whaaaaaat???? Voice chat parties? Groups? Next Gen τίτλοι κάθε μήνα? Keep dreaming!
    Ανύπαρκτο για αρχή το on-line της Nintendo, τι λέω τώρα ε;;;; Ναι δίνει για λίγο καιρό τίτλους του snes! ΟΥΑΟΥ!!!! Τι λέμε τώρα; Voice chat; Ναι ναι υπάρχει αλλά πρέπει να έχει ο χρήστης ειδικό app στο δικό του smartphone και να κάνει από εκεί το voice chat! Καινοτομία!
    [Πόσο πάει άραγε τώρα το switch βάζοντας και ένα smartphone στο πακέτο; Και όχι δεν μετράει ότι όλοι μας έχουμε smartphone]
  4. Φορητότητα
    Αναμφίβολα το selling point του Switch. Ο (μόνος) λόγος να αγοράσει κανείς και μάλιστα με αυτήν την τιμή το Switch. Βασικά και αυτό “παίζεται” (pun indented) γιατί πόσο βολικό είναι να κουβαλάς το Switch, τον pro controller και ένα κινητό μαζί; Για μένα καθόλου!
    Στο promo-video της Nintendo έδειχνε έναν τυπά να κάθεται σαν άρχοντας στον πρόεδρο (a.k.a χέστα) και ενώ χαιρετά να παίζει στο Switch, αυτό πρέπει να είναι, για μένα, το selling point της Nintendo, μια κονσόλα για χέσ…συγγνώμη, για την τουαλέτα.
    Στο γραφείο να υπάρχει ένα PC για τα heavy duty games, στην TV ένα PS/XBOX, στο κρεβάτι ένα Tablet, στον δρόμο ένα smartphone και στην τουαλέτα ένα Switch!
  5. Τίτλοι & αποκλειστικότητες
    Εκεί που πάντα άρμεγε η Nintendo εκεί πάει να ξανά αρμέξει! Δεν λέω καλά περάσαμε με τον Mario και την παρέα του σαν παιδιά αλλά τότε ήμασταν παιδιά και έχουν περάσει (για μένα τουλάχιστον) 15 χρόνια και βλέπω κάπως αλλιώς τα πράγματα.
    Τότε και τα pc και οι κονσόλες βγάζανε πιξελιασμένα παιχνίδια γιατί αυτό ήταν τότε το μέγιστο που μπορούσαν να πάρουνε από το hardware. Τότε η Nintendo είχε hardware δυνατό για κονσόλα και ήταν κάτι που το χτύπαγε στους ανταγωνιστές της συνέχεια (θυμάστε άραγε το Nintendo 64 και το promotion έκανε;). Σήμερα που από υλικό υπάρχουν τόσες επιλογές που θα μπορούσε να βγάλει τους τίτλους της με πιο όμορφα γραφικά, κρατώντας το gameplay & gamestyle τους έκανε την χειρότερη επιλογή. Ναι ξέρω υπάρχει και πιο κάτω αλλά ποιος μαλάκας κοιτάζει να ανταγωνιστεί προς τα κάτω; [Εκτός θέματος: αφήστε ξέρω πολλούς μαλάκες στην Ρόδο που είναι χαρούμενοι με το ένα σκαλί πιο πάνω από το χειρότερο. Μάλλον Ροδίτες πρέπει να είναι εκεί στην Nintendo!]
    Αυτήν την στιγμή υπάρχει μόνο το Zelda και το 1-2-switch από τίτλους. Για μένα το 2ο έπρεπε να ήταν tech demo μαζί με την κονσόλα και όχι τίτλος προς πώληση. Άρα αυτήν την στιγμή το Switch είναι ένα Zelda Machine
  6. Ποιότητα κατασκευής
    Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που υπάρχουν προβλήματα το switch είτε με το αριστερό Joy-Con είτε με την κονσόλα την ίδια που από την μια γρατζουνιέται όταν μπαίνει στην βάση(dock) ή λυγίζει από την ζέστη!

Τελική ανάλυση: Σίγουρο “Χ” από εμένα. Περνάει και δεν ακουμπάει. Αν ήταν 2007 ίσως να ήταν το κάτι ουάου αλλά είναι 2017, specs tablet 2ετών, κακή ποιότητα κατασκευής, τιμή κονσόλας που παίζει σε άλλη κατηγορία….μην λέω τα ίδια.

Θέλετε να με πείτε Nintendo hater; Να μην με πείτε. Αυτά που έγραψα πιο πάνω δεν είναι hate attacks προς την Nintendo αλλά μια προσπάθεια να αναδείξω τα στραβά και τα καλά (ναι είχε και από αυτά).

 

 

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό ΔΕΝ είναι σε τελική μορφή και αλλαγές θα γίνουν στο μέλλον

Μονομάχος
Μονομάχοςhttps://e-arena.gr
Comfuzio is a gamer since very young age, ahead of his era and Hellenic society in general.He is also very funny and informative!

Latest articles

Related articles